Η συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καροτονοειδείς ουσίες, βιταμίνες C και Κ.
Υλικά για 5 άτομα
- 1,5 κιλό χταπόδι
- 1 ποτηράκι μικρό άσπρο ξύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- Δεντρολίβανο
- Μαύρο πιπέρι
- Κουκουρμάς
- 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας φτιαγμένη από ζυμωμένη σόγια
- 1 μπρόκολο
- 5 κ.γ. ελαιόλαδο


Παρασκευή
- Αρχικά βράζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και 1 φύλλο δάφνης για 15’
- Μόλις έχει βράσει το χταπόδι, βγάζουμε τις μεμβράνες που έχει το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πολύχρωμές πιπεριές
- Σε ένα βαθύ τηγάνι (τύπου wok) βάζουμε τα λαχανικά με το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, τον κουκουρμά και τη σάλτσα σόγιας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15’ σε μέτρια φωτιά για να «δέσει» το φαγητό.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.