Πέντε βασικές συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα!

Το τέλος των εορτών του Πάσχα σηματοδοτεί συνήθως την ανεπίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου! Μπορεί φέτος να ταλαιπωρηθήκαμε με τη διατροφή και την παραμονή στο σπίτι, αλλά τώρα είναι η ώρα της δράσης για αυτά τα έξτρα κιλάκια που μπορεί να μας μείνανε! Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Δώστε σημασία στην πείνα σας!

Δώσε σημασία στην πείνα σου

Το να φάτε χωρίς να πεινάτε σημαίνει ότι θα καταλήξετε να τρώτε περισσότερο από αυτό που χρειάζεται το σώμα σας. Από την άλλη πλευρά το να αφήσετε την πείνα σας να γιγαντωθεί θα σας δυσκολέψει να ελ’εγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε και πάλι θα καταλήξετε να φάτε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται το σώμα σας. Προσπαθίστε λοιπόν να τρώτε όταν πραγματικά πεινάτε!

2. Οργανωθείτε!

οργανώσου - κορίτσι στο ψυγείο

Η σωστή και η υγιεινή διατροφή θέλει οργάνωση! Είναι σημαντικό να έχετε εύκολη πρόσβαση σε υγιεινές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε τον στόχο σας.

3. Ενυδατωθείτε!

γυναίκα που πίνει νερό- ενυδατώσου

Είναι σημαντικό να είστε καλά ενυδατωμένοι! Πολλές φορές μπερδεύουμε τον πείνα με τη δίψα γιατί και οι δύο αυτές φυσικές ανάγκες χρησιμοποιούν τα ίδια ομοιοστατικά μονοπάτια. Απλά ο νους μας πάει πιο εύκολο στο «πείνασα» από ότι στο «δίψασα», γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε. Είναι σημαντικό λοιπόν να είστε καλά ενυδατωμένοι για να αποφύγετε να τρώτε νομίζοντας ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικά διψάτε!

4. Φάτε αργά!

κορίτσι που τρώει σε πάγκο κουζίνας

Είναι σημαντικό να τρώτε αργά, πρώτον γιατί έτσι θα απολαύσετε το φαγητό σας περισσότερο και δεύτερον γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να καταλάβετε πότε έχετε πραγματικά χορτάσει!

5. Μάθε από τα λάθη σου!

μάθε από τα λάθη σου - τετράδιο

Σε αυτή την προσπάθεια κάποια στιγμή μπορεί να «γυρίσετε» πίσω σε παλιές διατροφικές συνήθειες που σας σαμποτάρουν. Δεν πειράζει και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα! Το σημαντικό είναι να δειτε τι σας ώθησε στο να «ξεφύγετε» και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε σε μία επόμενη στιγμή στο μέλλον, σε παρόμοια συνθήκη να μπορείτε να μείνετε on track! Όταν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πηγαίνουμε μπροστά!

Καλή αρχή!

Μια αποτελεσματική δίαιτα απώλειας βάρους πρέπει να έχει αποτελέσματα που διαρκούν! Διαβάστε περισσότερα για τις δίαιτες express και τις παγίδες που κρύβουν!

Ας κάνουμε τη δίαιτα μαζί!