5 βασικές συμβουλές για μια αποτελεσματική δίαιτα μετά το Πάσχα!

Το τέλος των εορτών του Πάσχα σηματοδοτεί συνήθως την ανεπίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου! Μπορεί φέτος να ταλαιπωρηθήκαμε με τη διατροφή, αλλά τώρα είναι η ώρα της δράσης για αυτά τα έξτρα κιλάκια που μπορεί να μας μείνανε! Δες εδώ 5 συμβουλές για να έχεις μια αποτελεσματική δίαιτα μετά το Πάσχα.

 

  1. Δώσε σημασία στην πείνα σου!

Δώσε σημασία στην πείνα σου, δίαιτα μετά το Πάσχα

Το να φάς χωρίς να πεινάς σημαίνει ότι θα καταλήξεις να τρώς περισσότερο από αυτό που χρειάζεται το σώμα σου. Από την άλλη πλευρά, το να αφήσεις την πείνα σου να γιγαντωθεί θα σε δυσκολέψει να ελέγξεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις και πάλι θα καταλήξεις να φάς πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται το σώμα σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να τρώς όταν πραγματικά πεινάς!

2. Οργανώσου!

οργανώσου - κορίτσι στο ψυγείο

Η σωστή και η υγιεινή διατροφή θέλει οργάνωση! Είναι σημαντικό να έχεις εύκολη πρόσβαση σε υγιεινές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις τον στόχο σας.

3. Ενυδατώσου!

γυναίκα που πίνει νερό- ενυδατώσου, δίαιτα μετά το Πάσχα

Είναι σημαντικό να είσαι καλά ενυδατωμένος/η! Πολλές φορές μπερδεύουμε τον πείνα με τη δίψα γιατί και οι δύο αυτές φυσικές ανάγκες χρησιμοποιούν τα ίδια ομοιοστατικά μονοπάτια. Απλά ο νους μας πάει πιο εύκολο στο «πείνασα» από ότι στο «δίψασα», γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είσαι καλά ενυδατωμένος για να αποφύγεις να τρώς νομίζοντας ότι πεινάς ενώ στην πραγματικά διψάς!

4. Φάε αργά!

κορίτσι που τρώει σε πάγκο κουζίνας, συμβουλές για δίαιτα

Είναι σημαντικό να τρώς αργά, πρώτον γιατί έτσι θα απολαύσεις το φαγητό σου περισσότερο και δεύτερον γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να καταλάβεις πότε έχεις πραγματικά χορτάσει!

5. Μάθε από τα λάθη σου!

μάθε από τα λάθη σου - τετράδιο, δίαιτα μετά το Πάσχα

Σε αυτή την προσπάθεια κάποια στιγμή μπορεί να «γυρίσεις» πίσω σε παλιές διατροφικές συνήθειες που σε σαμποτάρουν. Δεν πειράζει και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα! Το σημαντικό είναι να δεις τι σε ώθησε στο να «ξεφύγεις» και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε σε μία επόμενη στιγμή στο μέλλον, σε παρόμοια συνθήκη να μπορείς να μείνεις on track! Όταν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πηγαίνουμε μπροστά!

Καλή αρχή!

Μια αποτελεσματική δίαιτα απώλειας βάρους πρέπει να έχει αποτελέσματα που διαρκούν! Διαβάστε περισσότερα για τις δίαιτες express και τις παγίδες που κρύβουν!

Ας κάνουμε τη δίαιτα μαζί!