Μία δροσιστική εναλλακτική για το καλοκαίρι

Μία συνταγή χαμηλή σε θερμίδες και ταυτόχρονα πλούσια σε γεύση, ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Υλικά για 18 μερίδες (περίπου 150γρ το καθένα):

  • 700mL νερό
  • 240γρ καστανό ρύζι Καρολίνα
  • 2L γάλα 1,5% λιπαρά
  • 80γρ ζάχαρη καρύδας
  • 3 κ.σ. κορν φλάουερ
  • ½ ποτήρι νερό σε θερμοκρασία βρύσης
  • Κανέλα για το σερβίρισμα
ρυζογαλο, ποτήρι νερο, στικς κανελας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε νερό για να μουλιάσει περίπου 3 ώρες
  2. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ρύζι και σε νερό που βράζει ρίχνουμε το ρύζι μέσα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25-30’
  3. Όταν σκάσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
  4. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  5. Όταν αρχίζει και πήζει διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ½ ποτήρι νερό και ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  6. Σιγοβράζουμε το ρυζόγαλο για λίγο ακόμη (5-7’) και στη συνέχεια όπως είναι ζεστό το μοιράζουμε στα μπολάκια
  7. Αφήνουμε τα μπολάκια έξω για να κρυώσουν και όταν πια έχουν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο
  8. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

ρυζόγαλο

Δες επίσης: