Καλοκαιρινή σαλάτα με ροδάκινο!
Μία γευστική σαλάτα για απαιτητικούς ουρανίσκους!
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο και καροτονοειδείς ουσίες.
Υλικά για 2 άτομα
- 1 κεφάλη σγουρή σαλάτα
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο (60γρ)
- 2 μικρά αγγουράκια
- 1 μικρό ροδάκινο
Υλικά για το dressing
- 1 ροδάκινο
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι


Παρασκευή
- Πλένουμε καλά όλα τα υλικά σε πόσιμο νερό βρύσης
- Κόβουμε τη σγουρή και τη ρόκα
- Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες
- Κόβουμε το ροδάκινο σε μικρά κυβάκια
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε από πάνω το dressing
Παρασκευή για το dressing
- Πλένουμε το ραδάκινο και το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing στον πολυκόφτη
- Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.



Για περισσότερες συνταγές για δροσερές, νόστιμες και υγιεινές σαλάτες δείτε παρακάτω:

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.





















