ΣΟΥΠΑ… ΔΕ ΣΟΥ ‘ΠΑ;

Λατρεύω τις σούπες τον χειμώνα, όχι μόνο γιατί είναι νόστιμες και μας ζεσταίνουν, αλλά γιατί ταυτόχρονα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορούν να μας βοηθήσουν στο να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.

Στις σούπες μπορούμε να βάλουμε μια ποικιλία από τροφές που περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και φυσικών αντιβιοτικών, αντιμικροβιακών και αντιμυκιακών που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Κατά τη διάρκεια μαγειρέματος πολλές υδατοδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β), αλλά και λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνες Α, D, E και Κ) όπως και κάποια μετάλλα (κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος και ασβέστιο) πηγαίνουν στο νερό. Καταναλώνοντας όμως το νερό με το οποίο έχουν μαγειρευτεί οι τροφές καταναλώνουμε τελικά περίπου το 100% των μετάλλων που είχαν αρχικά οι τροφές, το 70-90% των βιταμινών του συμπλέγματος Β και κάτι περισσότερο από το 50% της βιταμίνης C που είχαν αρχικά οι τροφές. Για αυτό το λόγο οι σούπες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον, προσθέτοντας στο τέλος του μαγειρέματος λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, πλούσιο σε βιταμίνη C, και ελαιόλαδο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε και «καλά» λιπαρά, αποκτούμε μία διατροφική «βόμβα» θρεπτικών συστατικών.

Επίσης, τρώγοντας σούπες καταναλώνουμε ταυτόχρονα πολλά υγρά πολύτιμα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Το ζεστό υγρό της σούπας μάς κρατάει για περισσότερη ώρα χορτάτους και ζεστούς.

Ώρα για σούπα λοιπόν!! Δοκιμάστε τη Σούπα καρότο & τζίντζερ!

σουπες μαρια μπασικνη