fbpx

Θρεπτικό κέικ με χουρμάδες, μήλο και μπανάνα (ημίγλυκο)

Μπορεί η στιγμή αυτή να είναι η ευκαιρία μας να πειραματιστούμε λίγο στην κουζίνα μας και να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και συνταγές. Σήμερα με τον μικρό μου βοηθό φτιάξαμε ένα θρεπτικό κέικ πλούσιο σε φυτικές ίνες!!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
  • 200γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (περίπου 25)
  • 2 μήλα
  • 2 μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
θρεπτικό κέικ φρούτα

Παρασκευή κέικ

Αυτό το κέικ το αγαπώ ιδιαίτερα γιατί εκτός από θρεπτικό είναι και πολύ εύκολο στην παρασκευή του! Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για εμάς και τα παιδιά που δεν απαιτεί ούτε πολύ κόπο.

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και τοποθετούμε μέσα τους χουρμάδες για να φουσκώσουν. Αφήνουμε τους χουρμάδες μέσα στο γάλα για 10-12 ώρες. Μόλις κρυώσει το γάλα, το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Μετά τις 10-12 ώρες βάζουμε σε έναν πολυκόπτη τους χουρμάδες με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως οι χουρμάδες.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα βράζουμε σε λίγο νερό για 15’. Μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε μαζί με τις μπανάνες.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε (εγώ δε χρησιμοποιώ μίξερ). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μετά το μείγμα του γάλακτος με τους χουρμάδες και τον πολτό μπανάνας-μήλου.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και τοποθετούμε τη ζύμη
  • Προθερμαίνουμε και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45’

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!!

Μήπως να δοκιμάζατε και αυτή τη φανταστική Μηλόπιτα; Επίσης σας προτείνω να δοκιμάσετε τα 10 + 1 snacks με λιγότερες από 100 θερμίδες

Για περισσότερο υλικό, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το λογαριασμό μου στο instagram για γρήγορες συνταγές και διατροφικά tips! Σας άρεσε κάτι; Έχετε κάποια απορία; Μπορείτε πάντα να μου στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα!

2020-05-13T01:55:28+00:0024/03/2020|Blog, Συνταγές|