Σπαγγέτι από κολοκυθάκια και φιλέτο τσιπούρας!

Ένα καλοκαιρινό πιάτο με λίγες θερμίδες και χορταστικό… και στο μάτι και στο στομάχι!

Υλικά για 2 μερίδες

  • 500γρ τσιπούρα
  • 100mL σάλτσα σόγιας
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 κλωναράκι δυόσμο
  • 2 κλωναράκια σχοινόπρασο
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
σπαγγέτι από κολοκυθάκια

Παρασκευή

  • Ξεπλένουμε την τσιπούρα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρεύουμε στον ατμό για 20’
  • Με έναν ειδικό κόφτη κόβουμε τα κολοκύθια έτσι ώστε να πάρουν τη μορφή σπαγγέτι και τα βράζουμε στον ατμό για 2’
  • Τοποθετούμε τα κολοκύθια σπαγγέτι στο πιάτο
  • Φιλετάρουμε την τσιπούρα, την τοποθετούμε πάνω από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα σόγιας που είχε ψηθεί η τσιπούρα
  • Ψιλοκόβουμε από πάνω τον δυόσμο και το σχοινόπρασο
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και κουκουρμά

Καλή απόλαυση!

σπαγγέτι από κολοκυθάκια

Η μία μερίδα σπαγγέτι από κολοκυθάκια με φιλέτο τσιπούρας έχει 240kcal, 41.5γρ πρωτεΐνη, 4.5γρ λιπαρά και 4.5γρ υδατάνθρακες

Τσιπούρα με σπαγγέτι από κολοκυθάκια

Για περισσότερες συμβουλές διατροφής περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.