Έφτασε ο Σεπτέμβριος!

Τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους έχουν πιο έντονο άρωμα και γεύση.

Από τους προηγούμενους μήνες έχουμε ακόμη φρέσκα αγγούρια, αχλάδια, βατόμουρα, καρότα, καρπούζι, κολοκύθα, κολοκυθάκια, φρέσκα και ξερά κρεμμύδια, κυδώνια, μαϊντανό, μανιτάρια, μελιτζάνες, μπάμιες, ντομάτες, παντζάρια, πεπόνι, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σπανάκι, σύκα, φασολάκια.

Ένα «καινούργιο» λαχανικό του Σεπτεμβρίου είναι:

λάχανο

Λάχανο

Το λάχανο μπορεί να είναι μωβ ή άσπρο και τα φύλλα του να είναι λεία ή λίγο σγουρά. Το σίγουρο όμως είναι ότι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε βιταμίνη K, C, Β6, φολλικό οξύ και αντιοξειδωτικές ουσίες (κυρίως πολυφαινόλες και θειούχες ενώσεις). Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιλαμβάνει το λάχανο μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές στο σώμα. Το μωβ λάχανο περιέχει κυρίως ανθοκυάνες, ενώ το άσπρο λάχανο κυρίως φαινολικές και θειούχες ενώσεις. Επιπλέον περιέχει και τους δύο τύπους φυτικών ινών (διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες) και έτσι προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Τα 100γρ άσπρο ωμό λάχανο έχει περίπου 24kcal, ενώ το μωβ ωμό λάχανο έχει περίπου 31kcal.

Τα λαχανικά του καλοκαιριού που μας πέρασε και που όπως όπως βλέπετε μας ακολουθούν και το Σεπτέμβριο είναι πολλά και πολλές και νόστιμες είναι και οι συνταγές που μπορούμε να δοκιμάσουμε με βάση αυτά!

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές μου με βάση τα λαχανικά του καλοκαιριού:

Ακολουθήστε μας στο λογαριασμό μας στο Instagram για tips/tricks και νέες συνταγές και στο λογαριασμό μας στο Facebook για νέα άρθρα! Έχετε κάποια απορία, ιδέα ή θέλετε απλώς να μοιραστείτε κάτι μαζί μου! Στείλτε μου ένα μήνυμα!