Το αγαπημένο μας ελληνικό παραδοσιακό πιάτο φτιάχνεται πιο εύκολα από ποτέ
Λαχανοντολμάδες ή αλλιώς «λαχανοντολμάδες του τεμπέλη».
Υλικά για 5 μερίδες (περίπου 300γρ η κάθε μερίδα)
- 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50γρ καστανό ρύζι ωμό
- 750γρ άσπρο λάχανο κομμένο (περίπου το μισό)
- 150mL νερό
- Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το ρύζι
- Μαγειρεύουμε για 10-15’ μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 20’
Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Cabbage with minced meat
A traditional Greek dish made easy!
Ingredients for 5 portions (each one weighs approximately 300g)
- 1kg lean minced beef
- 2 grated onions
- 1 Tbsp olive oil
- 750gwhite cabbage (about half)
- 50g raw brown rice
- 150mLwater
- Juice of 2 lemons
Procedure
-
-
- In a saucepan, we place the minced meat, the onions, the olive oil, and the raw rice
-
- Cook for 10-15’ until the minced meat changes its color
- Add the cabbage and mix thoroughly
- Add the water and the lemon juice and cook for 20’
Ready!
Enjoy!
Δες επίσης: