Λαχανοντολμάδες ή αλλιώς «λαχανοντολμάδες του τεμπέλη».

Το αγαπημένο μας ελληνικό παραδοσιακό πιάτο φτιάχνεται πιο εύκολα από ποτέ.

οι λαχανοντολμάδες του τεμπέλη

υλικά για λαχανοντολμάδες

Υλικάγια 5 μερίδες (περίπου 300γρ η κάθε μερίδα)

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50γρ καστανό ρύζι ωμό
  • 750γρ άσπρο λάχανο κομμένο (περίπου το μισό)
  • 150mL νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και το ρύζι
  2. Μαγειρεύουμε για 10-15’ μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 20’

 

Έτοιμο!

 

Καλή απόλαυση!

 

Cabbage with minced meat

 

A traditional Greek dish made easy!

???????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ????????????????

Ingredients for 5 portions (each one weighs approximately 300g)

  • 1kg lean minced beef
  • 2 grated onions
  • 1 Tbsp olive oil
  • 750gwhite cabbage (about half)
  • 50g raw brown rice
  • 150mLwater
  • Juice of 2 lemons

 

Procedure

???????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ????????????????

 

  1. In a saucepan, we place the minced meat, the onions, the olive oil, and the raw rice
  2. Cook for 10-15’ until the minced meat changes its color
  3. Add the cabbage and mix thoroughly
  4. Add the water and the lemon juice and cook for 20’

Ready!

Enjoy!

 

Each portion yields 421 kcal, 44,9 g protein, 17,2 g fat, 20,5 g carbs, 4,1 g fiber

 

 

 

διατροφική ανάλυση για λαχανοντολμάδες

Δες επίσης: